Dupa 20 de ani…

Masurile de austeritate ale Guvernului Boc imping romanii la gesturi josnice. Pensionarii nu mai au bani de hrana, medicamente sau pentru plata facturilor, asa ca recurg la furturi. In cursul zilei de Luni, o batrana de 57 de ani din Zimnicea a fost surprinsa de politisti in timp ce spargea geamul unei locuinte cu intentia de a sustrage bunuri. Legal, autoritatile au procedat corect, i-au intocmit dosar penal, insa omeneste ne intrebam cine este cu adevarat vinovatul in cazurile de acest gen.

S-a ajuns la limita suportabilului, de la inceputul anului si pana acum, in Zimnicea au murit 179 de oameni. Dramatic este ca o parte dintre rudele acestora au recurs la ajutorul primariei pentru a-si inmormanta mortii, plangandu-se de faptul ca nu au bani nici macar pentru procurarea sicriului si a hainelor. Primarul din Zimnicea le-a oferit sprijin financiar si le-a pus la dispozitie tractorul si remorca primariei pentru a-si putea duce mortii pe ultimul drum.

Trist este ca la 20 de ani de la Revolutie, dupa ce ne-am castigat libertatea cu pretul multor vieti si multa suferinta, 40% dintre romani il regreta pe Ceausescu iar 83 % sunt de parere ca Romania se indreapta intr-o directie gresita.