Descinderi si arestari pentru infractiuni informatice in Zimnicea, Craiova si Bucuresti

Procurorii DIICOT si politistii de la BCCO Craiova au facut opt perchezitii în Craiova, Bucuresti si Zimnicea, pentru destructurarea unei grupari specializate în infractiuni informatice si fraude cu carti de credit, patru persoane fiind duse la audieri, informeaza joi DIICOT.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, liderul gruparii, Adrian Posulescu, confectiona aparatura de skimming, destinata montarii la bancomate din tara si strainatate, pentru obtinerea datelor de pe cardurile bancare.
De asemenea, Posulescu, împreuna cu Gheorghe Laurentiu Capotescu si Covaci Poenaru Junior vindeau aparatura de skimming  la pretul de 3.000 euro/dispozitiv sau o închiriau în schimbul unui procent de 50% din numerele de card obtinute.

În cursul zilei de miercuri, un alt membru al gruparii, Decebal Simion G., a fost prins în flagrant, în Craiova, având asupra sa un dispozitiv de skimming confectionat artizanal.

Cei patru au fost dusi la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism în vederea audierii.

Cercetarile au fost efectuate  împreuna cu ofiteri din cadrul  BCCO Craiova si lucratori din cadrul SPIR. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SOS Craiova si SRI – Dolj.