Dans si voie buna pe “Plaiuri Dunarene “

Din dragoste pentru folclor si din dorinta de perpetuare a traditiei populare romanesti, prof. Eugen Maruntelu si prof. Ion Carastan, au infiintat in cadul Liceului Teoretic Zimnicea ansamblul de dansuri populare “Plaiuri Dunarene”. Pana acum, peste 75 de elevi au invatat dansuri populare , obiceiuri folclorice romanesti, au participat la diferite concursuri si s-au intors acasa cu diplome si premii.

Astazi, i-am gasit pe memebrii ansamblului “Plaiuri Dunarene” repetand frumoasele dansuri populare, acestia urmand a se prezenta la alte doua concursuri – Sambata la Festivalul International de Dans, organizat de Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, iar pe 25 Mai la Buzau pentru festivalul “ Pe Plaiuri Buzoiene”.

In ultimii doi ani, ansamblul „Plaiuri Dunarene” al Liceului Teoretic Zimnicea s-a intors acasa cu numeroase diplome, printre care marele premiu la festivalul “Vrancea plai de dor” si premiul I special in cadrul festivalului international “Lada de Zeste” organizat in judetul Dolj.