Copiii nevoiasi din Teleorman asteapta MINUNEA Craciunului

Fără darurile şi iubirea lui Moş Crăciun, Sărbătorile nu există. Fără dragostea sfinţilor şi îngerilor, Crăciunul nu este Crăciun. Zăpada a bucurat inimile multora dintre noi. A readus zâmbetul pierdut cu ceva timp în urmă. În ciuda acestor schimbari, sunt multe locuri in judeţul Teleorman, unde se resimte tristeţea. Tristeţea copiilor la care Moşul nu ajunge. Pentru multe familii din judetul nostru şi nu numai, Sărbătorile de Iarnă există doar în cărţi…în cărţile cu poveşti din copilărie. Unii au fost cuminţi, alţii i-au creat Moşului toate condiţiile pentru a ajunge în gospodăria lor. Nu vor lucruri alese şi nici nu sunt pretenţioşi. Au uitat să viseze şi nici să mai spere nu îndrăznesc. Cu toate astea…îl aşteaptă pe Moşul. Cu jucării, cu hăinuţe sau mâncare…numai să vină şi în casa lor. Mai mult, din sărăcia lor, aceşti copii îi vor da Moşului o bucată de pâine şi dacă vor avea, îl vor îndulci cu o eugenie. Numai să îi audă. Ruga lor să ajungă la Polul Nord şi cât mai mulţi copii să fie vizitaţi în această perioadă.

Am citit zilele trecute in ziarul Liberatea, o scrisoare, trimisa de un copil din Teleorman , catre Mos Craciun.

„Am 9 ani şi mă numesc Paul Ionel Bădiţă. Suntem zece fraţi şi locuim cu toţii într-o singură odaie, împreună cu părinţii, care sunt şomeri. Sunt zile în care mama nu are ce pune pe masă, iar noi păstrăm cornurile primite la şcoală ca să avem cu ce să ne hrănim.

Au trecut atâtea Sărbători de iarnă, dar pe noi ne-ai uitat, dragă Moş Crăciun. Stau şi mă uit cu lacrimi în ochi la copiii care ne povestesc despre cadourile primite. Te rog, vino anul acesta şi la noi. Chiar dacă nu ai prea multe daruri, te aşteptăm cu braţele deschise.” Scrisoarea este semnata de  Paul Bădiţă, din comuna Călmăţuiu de Sus, jud. Teleorman.  M-au impresionat cuvintele acestui copilas, iar prin intermediul redactiei InfoTeleorman.ro, invit teleormanenii care au posibilitatea sa doneze jucarii, haine, dulciuri sau chiar bani, sa faca acest gest, prin care au posibilitatea sa redea zambetul copiilor nevoiasi din judetul nostru.

Acte de caritate se fac in Teleorman. Chiar in ultimele zile au fost cateva evenimente de acest fel. In Zimnicea, vineri a avut loc Miss Craciunita, spectacol prin intermediul caruia zimnicenii au putut face donatii pt copiii mai putin norocosi, dar si in Alexandria, unde tinerii de la Rotaract au stat prin magazine pentru a-i convinge pe alexandreni sa faca donatii.

Nu ramaneti indiferenti! Un mic gest poate reda zambetul copiilor care inca il asteapta pe Mos Craciun.

Redactor: Lizeta Oprea