Consilierul juridic al Serviciului de Salubritate din Turnu Măgurele a fost arestat dupa ce a fost prins in timp ce primea mita

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Teleorman, au prins in flagrant un barbat de 33 de ani, consilier juridic în cadrul Serviciului de Salubritate al municipiului Turnu Măgurele, în timp ce primea suma de 700 lei de la o persoană, pentru a interveni pe lângă lucrători ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Înmatricularea Vehiculelor Teleorman în vederea promovării examenului de obţinere a permisului de conducere.
Cercetarile au inceput dupa ce  victima a sesizat oamenii legii, cu privire la faptul că juristul în cauză a lăsat să se creadă că are influenţă  şi îl poate ajuta cu promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere. În acest sens, i-a pretins suma totală de 1.500 lei, din care, anterior realizării flagrantului, denunţătorul i-a remis suma de 750 lei. De asemenea, barbatul cercetat a mai pretins şi primit de la denunţător şi suma de 180 lei pentru a-i rezolva acestuia problema inspecţiei periodice tehnice a autoturismului, tot prin uzitarea relaţiilor pe care le deţinea şi fără ca autoturismul să fie adus în unitatea de service.
Juristul nu este la prima abatere, acesta a mai fost inculpat şi trimis în judecată într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman,tot pentru trafic de influenţă referitor la angajarea unei personae în sistemul sanitar.
Barbatul este arestat preventiv de Tribunalul Teleorman pentru 29 de zile, pentru savarsirea de trafic de influenta, care se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.

 

Lizeta Oprea

Radio Z – Zimnicea