Consilierii locali din orasul Zimnicea au votat o noua rectificare bugetara

Vineri, 17 mai, cu incepere de la ora 10, consilierii locali ai orasului Zimnicea s-au intalnit in sedinta extraordinara.

Primul proiect de hotarare a vizat aprobarea “Acordului de parteneriat intre Consiliul local al orasului Zimnicea si Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica Catalactica”, cei doi parteneri urmand sa dezvolte un proiect prin care sa ofere consiliere si mediere  somerilor si persoanelor  din Zimnicea fara loc de munca.

“Parteneriatul cu Asociatia Catalactica este un subiect important. Eu m-am intalnit cu reprezentantii lor in urma cu doua luni, am fost de acord cu propunerea de a–si desfasura activitatea in orasul Zimnicea si le-am pus la dispozitie si un sediu in primarie. Proiectul se deruleaza pe fonduri europene, este vorba de un miliared trei sute de milioane lei vechi , specilizarea  va fi facuta de specialistii lor si speram sa avem rezultate deosebite” a spus primarul orasului Zimnicea, Petre Parvu.

Al doilea proiect de hotarare din sedinta de vineri a vizat rectificarea bugetului local pe anul 2011. Prin aceasta se are in vedere asigurarea fondurilor necesare pentru intocmirea documentatiei tehnice pentru “Centrul social pentru personane varstnice din orasul Zimnicea”, pentru  extinderea si reabilitarea distributiei de apa potabila in oras si a retelei de canalizare a apei uzate. Deasemnea a fost aprobata valoarea estimata a cheltuielilor eligibile  in vederea implementarii proiectului “Comportament de ocupare manifest etapizat – COME” , orasul Zimnicea nefiind angajat cu contributie proprie la derularea acestui proiect.

“Am alocat sume de bani pentru extinderea si reabilitarea retelei de distributie a apei potabile, pe suprafata unde nu prinsesem proiectul pe bani europeni,  si deasemenea pe extinderea retelei  de canalizare  la nivel de oras. Sedinta a cuprins doua subiecte importante legate de viitor, de dezvoltarea si modernizarea orasului Zimnicea , si de ce nu, pentru a creste bunastarea populatiei orasului .  Prin aceste proiecte pe care le-am adus in discutia Consiliului local si pe care le vom pune in practica, urmarim dezvoltarea si modernizarea orasului, asa cum spuneam eu, pe o perioada scurta, daca Guvernul Romaniei sau cei care  conduc tara inteleg ca trebuiesc alocate sume de bani si orasului Zimnicea  pentru a se dezvolta, asa cum doreste primarul si asa cum doresc locuitorii orasului ” a spus Petre Parvu.

Cele doua proiecte de hotarare au fost aprobate in unanimitate.

 

Lizeta Oprea