Măsuri preventive pentru întâmpinarea codului galben în Teleorman

Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi viscol. Ninsorile vor cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, urmând să se extindă şi în Muntenia şi Dobrogea.

Atenţionarea este valabilă de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, ora 14.00 si vizezaza inclusiv judetul Teleorman.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h.

Prin dispoziția prefectului județului Teleorman, Daniela Carmen Dan s-a dispus atenţionarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite. Au obligația să verifice stocul de materiale antiderapante și utilajele de intervenție, să identifice persoanele fără adăpost și să le transporte în spații amenajate.

Echipaje ale ambulanței vor patrula în căutarea de persoane fără adăpost, iar la subunitatile de pompieri este asigurat personal de rezervă.