Cititorii InfoTeleorman.ro au sesizat problemele aparute din cauza zapezii pe drumurile judetene

La inceputul saptamanii trecute, unul dintre cititorii InfoTeleorman.ro ne-a contactat spunandu-si nemultumirea cu privire la deszapezirea DJ 503 Poeni – Bratesti.  Iata e-mailul primit: “Buna ziua , sunt un cetatean cu domiciliul in com Stefan cel Mare , jud Arges, iar pentru a ajunge la serviciu in Videle trebuie sa trec si prin localitatile Bratesti – Catunu –Poeni pe DJ 503 . De 3 zile de cand a incetat viscolul pe acest drum nu s-a facut nimic de catre cei de la drumuri Judetene TR,astfel incat si in momentul de fata ca sa traversezi aceasta zona este un adevarat cosmar ,te rogi la Dumnezeu sa nu vina alta masina din sens opus si sa ajungi cu masina intreaga la capatul acelor transee.  Deoarece nu am reusit sa iau legatura cu cei de la DJ – TR va rog pe dumneavoastra sa anuntati persoanele raspunzatoare de la DJ – TR pt remedierea acestei probleme. “

Contactati, reprezentantii Consiliului Judetean Teleorman ne-au oferit urmatoarele informatii ca raspuns la sesizarea cititorului nostru:

“Starea generală a drumului pe care îl parcurge de la serviciu la domiciliu. Traseul dintre locul de muncă (Videle, judetul Teleorman) şi domiciliu (comuna Ştefan cel Mare, judetul Argeş) traversează trei judeţe : Teleorman, Dâmboviţa, Argeş.

DJ 503 (tronsonul Videle–Brăteşti/limita judeţului Teleorman), de pe teritoriul judeţului Teleorman, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, este asfaltat, se prezintă în stare bună şi nu crează probleme de circulaţie în condiţii normale, pentru orice categorie de autovehicul (inclusiv autoturism).

▪ Tronsonul Brăteşti–limita judeţului Dâmboviţa este administrat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar tronsonul limita judeţului Argeş–Ştefan cel Mare este administrat de Consiliul Judeţean Argeş. În măsura în care starea acestor sectoare de drum periclitează integritatea autoturismului cu care face naveta (”… să ajungi cu maşina întreagă la capătul acestor tranşee …”, am citat pe corespondentul dv.), trebuie să ia legătura cu cele două autorităţi, de la Dâmboviţa şi Argeş, pentru clarificări.

Deszăpezirea DJ 503 (tronsonul Videle–Brăteşti/limita judeţului Teleorman). Acest sector de drum este inclus în programul general de deszăpezire a drumurilor judeţene din Teleorman, iar acţiunile de deblocare şi repunere în circulaţie s-au desfăşurat încă de la începerea ninsorii şi viscolului. Drumul respectiv este menţinut în circulaţie, în condiţii de iarnă. Deşi, în prezent se lucrează la supralărgirea căii de rulare (ca şi pe alte drumuri judeţene), am revenit la operatorul care asigură deszăpezirea, atenţionându-l să urgenteze finalizarea acestei operaţiuni în sectorul semnalat de corespondentul dv. Pentru situaţia deszăpezirii dincolo de limita judeţului Teleorman trebuie să se adrese autorităţilor de la judeţele Dâmboviţa şi Argeş.”

Totodata, Petru Savusca, purtator de cuvant al Consiliului Judetean Teleorman recomanda tuturor cetatenilor ca in caz de nevoie sa contacteze administratorul drumurilor judeţene. Orice probleme care sunt, potrivit legii, în competenţa de rezolvare a Consiliului Judeţean Teleorman, pot fi transmise la numerele de telefon 0247/311201, 0247/311202, 0247/317432, 0247/317434, 0247/317437, 0247/317438, 0247/314415, care sunt apelabile în orice zi, la orice oră (non–stop).

Din informatiile oferite de catre cititorul nostru, se pare ca problema sesizata a fost rezolvata inca din prima zi in care a fost transmisa autoritatilor.