Cinefilii din Teleorman pot viziona in aceasta seara cel mai premiat film românesc al momentului , „După Dealuri”

Cinefilii din Teleorman pot viziona in aceasta seara cel mai premiat film românesc al momentului, „După Dealuri”, la Universitatea Valahia.
Iubitorii filmului românesc vor avea ocazia să se bucure de premiera locală a peliculei regizorul Cristian Mungiu, în cadrul unei seri dedicate cinefililor. Filmul va fi proiectat la în aula Universității, de pe șoseaua Turnu Măgurele, numărul 103, începând cu ora 19 30.
Povestea care a uimit criticii internaționali și a câștigat două prestigioase premii Cannes va fi adusă în Alexandria, pentru o zi, marcând astfel traseul național al lung metrajului, propus pentru premiile Oscar.
În luna mai, „După Dealuri” a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu și un dublu premiu de interpretare – acordat actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – la cea de-a 56 ediție a Festivalului de la Cannes. Pelicula ce a intrat inclusiv în selecția Festivalului de la New York spune povestea puterii credinței și a eforturilor de regăsire a spiritualității în moduri ce pot stârni controverse și pot duce ființa umană dincolo de limite.
„Traseul peliculei „După Dealuri”, în țară a ajuns în Alexandria, un oraș important atât pentru Cristian Mungiu, cât și pentru noi. Prin parteneriatul pentru distribuția filmului dorim să le aducem un motiv de mândrie tuturor românilor, îmbunătățind astfel accesul la evenimente culturale marcante, ce pun România pe harta internațională a marilor filme. Astfel de acțiuni ne apropie de membrii comunităților în care suntem prezenți și ne consolidează relația cu clienții noști”, a declarat Ivo Kalik, Director General Provident Financial România, sponsorul evenimentului.
„Îmi doresc cu După dealuri nu să ating vreo cifră anume de spectatori, ci să arăt filmul tuturor celor care vor să-l vadă. Pentru că eu cred că e un film care îți poate aduce o emoție și îți poate pune niște întrebări din cele care te ajută să te înțelegi mai bine. Am promis că voi găsi o cale de a organiza proiecții în toate acele comunități în care există interesul de a face o proiecție publică a peliculei și le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne sprijină și ajută acest film să ajungă la spectatorii lui”, a declarat Cristian Mungiu, regizorul peliculei După Dealuri.
Premiera națională a filmului a avut în București, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediții a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.