Centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati la Zimnicea

 

Copiii cu dizabilitati din orasul Zimnicea vor avea o sansa in plus catre rezultate mai bune in vederea recuperarii.  Fundatia “Inimi Generoase”  desfasoara un nou proiect pe fonduri europene avand ca obiectiv infiintarea unui “Centru de recupearare si consiliere psihilogica” pentru tinerii incadrati in aceasta categorie.

Primaria Zimnicea ofera spatiul pentru crearea centrului si asigura functinarea acestuia, iar fundatia, prin accesarea fondurilor europene, se ocupa de reabilitarea centrului ce va functiona in fosta farmacie veche.

In functie de diagnosticul primit, copiii cu diferite dizabilitati din Zimnicea sunt nevoiti sa mearga la recuperarea in fiecare zi sau la o anumita perioada de timp, o problema in acest sens fiind transportul acestora, cel mai apropiat centru de recuperare aflandu-se la 50 de kilomentri de oras, in municipiul resedinta de judet.

Centrul de recupearare si consiliere psihilogica a copiilor cu dizabilitati din Zimnicea va avea o capacitate de 50 de locuri,   cladirea dispunand de aproximativ 130 de mp. Dupa reabilitare, autoritatile locale vor avea obligatia de a nu schimba destinatia spatiului timp de cel putin 10 ani.