„Mesajul meu antidrog” a ajuns în prezent la ediţia a opta și are caracterul unic de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o altenativă la consumul de droguri.
„Fred goes net” – intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi ori depistaţi pentru prima oară. Principalul obiectiv al proiectului este realizarea de intervenţii timpurii asupra tinerilor care, ca urmare a consumului de droguri, au ajuns pentru prima oară în atenţia poliţiei, şcolii sau angajatorilor, cu scopul de a reduce riscul de a deveni dependenţi de droguri.
„Eu şi copilul meu” – scopul proiectului este creşterea influenţiei factorilor familiali de protecţie precum şi scăderea factorilor de risc faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri la pre – adolescenţi, prin intervenţii active în familie. Beneficiarii proiectului sunt reprezentanţi de profesori consilieri şcolari şi părinţi.
„Clase fără fumat” – are ca scop prevenirea consumului de tutun în rândul adolescenţilor prin dezvoltarea de abilităţi personale. Obiectivele principale al acestui proiect sunt motivarea elevilor de a rămâne nefumători, şi descurajarea experimentării consumului de tutun.
„Sunt VIP fără alcool” – are ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15 – 17 ani prin cunoaşterea riscurilor asociate consumului de alcool, prin cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul, prin dezvoltarea abilităţilor de refuz şi prin facilitarea dialogului părinţi – copii – profesori.
Indiferent că este vorba despre prevenire, intervenţie selectivă, consiliere psihologică, reabilitate şi reintegrare şcolară, pe durata întregului an şcolar consilierii și voluntarii antidrog vor fi alături de ei, în fiecare şcoală sau liceu din judeţ.