Campanie de depistare a Hepatitei C la Zimnicea

Initiata de Alianța Pacienților Cronici din România împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș, campania de depistare a Hepatitei C a ajuns in urma cu doua saptamani si la Zimnicea.

Sub sloganulHepatita C nu doare. Doar ucide”, campania isi propune depistarea prezentei sau absentei anticorpilor anitivirus heptic C in sangele persoanelor testate.

La nivel local au fost implicate toate sectiile Spitalului Orasenesc Zimnicea, iar timp de 4 zile, pe parcursul a doua saptamani, cadrele medicale s-au mobilizat pentru ca un numar cat mai mare de  zimniceni sa beneficieze de analize gratuite.

Testarea sangelui se efectueaza la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals, rezultatele se primesc telefonic si sunt confidentiale.

Daca dintre cei 400 de zimniceni testati in cadrul campaniei, vor fi si persoane purtatoare ale virusului hepatic, medicii vor creste gradul de investigare, iar bolnavii vor fi indrumati catre reteaua de specialitate pentru a beneficia de tratament.

Hepatita C este o boala transmisibila, dar cu masuri corecte de preventie, aceasta transmitere poate fi evitata.

Campania de diagnosticare a virusului hepatic C s-a incheiat la Zimnicea vineri, pacientii urmand a primi rezultatele pana cel tarziu saptamana viitoare.