Cainii comunitari creeaza probleme si la Zimnicea

Cainii comunitari din Zimnicea dau batai de cap autoritatilor locale. Primaria incearca, pe de o parte, protejarea cetatenilor, dar si respectarea legii. Fara fonduri si cu o lege ambigua care „arunca” maidanezul in curtea primariilor, autoritatile din Romania sunt nevoite sa se descurce cum pot.

Desi legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân a fost adoptată de Camera Deputaţilor, acum autoritatile locale trebuie sa faca rost de fonduri pentru a oferi maidanezilor adapost si hrana timp de14 zile lucratoare, iar apoi alti bani, pentru eutanasiere.

Si la Zimnicea autoritatile se confrunta cu existenta cainilor comunitari, dar considera  ca noua lege nu reprezinta rezolvarea acestei probleme.

Reprezentantii Primariei Zimnicea, carora li s-au alaturat si cativa cetateni, au facut de curand o noua actiune de strangere a maidanezilor, edilul  recomandand iubitorilor de animale sa-i ia acasa si sa nu-i mai hraneasca in strada, reprezentand astfel un pericol pentru trecatori .

Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată de deputaţi, marţi, cu 266 de voturi. Câinii fără stăpâni vor fi eutanasiaţi, dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile.