Cabinet de fizioterapie la Spitalul Orasenesc Zimnicea

In Policlinica Spitalului din Zimnicea s-a redeschis cabinetul de fizioterapie. Acesta este dotat cu aparatura necesara tratamenteor cu ultraviolete si infrarosu, urmand ca in perioada urmatoare sa se achizitioneze un aparat cu ultrasunete si un electrostimulator.

Din 2 ianuarie, zimnicenii care necesita astfel de tratamente nu mai trebuie sa consume timp si bani pentru a merge la spitalele din Alexandria sau Cervenia, asistentul Marinas Florian, standu-le la dispozitie cu sedinte de fizioterapie. Costurile varaiaza intre 5 si 7 lei, in functie de tipul de masaj. Clientii intalniti in cabinetul de fizioterapie s-au aratat multumiti de serviciile primate “Era mai mult decat necasara infiinatarea acestui cabinet de fizioterapie, eu am o luxatie si trebuia pentru o singura procedura sa ajung la Alexandria. Este binevenit acest cabinet, mai ales pentru persoanele de varsta a treia. Serviciile sunt ireprosabile iar domnul Florin este o persoana calma, care trateaza toti pacientii cu intelegere si rabdare” ne-a declarat un zimnicean, imediat dupa ce a iesit din sedinta de fizioterapie.

Fizioterapia este practica medicala care, prin intermediul unui ansamblu de terapii fizice (caldura, presiune, lumina, curent electric) folosite atat pentru preventie cat si pentru tratament, dezvolta, intretine si recupereaza capacitatile fizice functionale si motrice individuale. . Fizioterapia asociata cu masajul terapeutic actioneaza impotriva durerii cervicale avand efect antialgic, ajuta la cresterea troficitatii zonelor adiacente coloanei vertebrale si la decontracturarea musculaturii paravertebrale cervicale. InfoTeleorman