Biblioteca Miron Radu Paraschivescu a comemorat 40 de ani de la moartea poetului care i-a dat numele

Biblioteca Miron Radu Paraschivescu in colaborare cu Primaria Zimnicea, au organizat un eveniment menit sa comemoreze 40 de ani de la moartea poetului zimnicean .

La eveniment au participat doi profesori de seama ai orasului, Marin Cazacu si Gheorghe Boldisor, dar si elevi ai Scolii Miron Radu Paraschivescu, scoala care poarta numele poetului zimnicean incepand cu anul 2003.

In cadrul programului au fost prezentate date despre viata si opera lui Miron Radu Paraschivescu, iar elevii calsei a 5-a A, coordonati de profesor Lacramuta Valentina au recitat poezii si au prezentat planse cu momente din poeziile poetului.

Un moment special a fost cel in care una dintre elevele prezente, Râcă Andreea, a recitat o poezie compusa in memoria celui care a fost Miron Radu Paraschivescu.

Biblioteca “Miron Radu Paraschivescu’’ a fost īnfiinţată īn anul 1952, iar după decembrie 1989 a primit numele poetului Miron Radu Paraschivescu. Din anul 1985 funcţioneaza intr-o clădire de patrimoniu, revendicata si castigata in instanta de mostenitorul familei care a detinut-o, in prezent fiind sustinuta finaciar de Primaria orasului Zimnicea.

Miron Radu Paraschivescu (poet, eseist si traducator) s-a nascut la 2 octombrie 1911 la Zimnicea, într-o familie de intelectuali si a murit la 17 februarie 1971 la Bucuresti. El este fiul lui Romulus Paraschivescu si al Paulinei (n. Scorteanu), invatatoare. A studiat artele plastice, întâi la Cluj şi apoi la Bucureşti, unde a urmat şi cursurile Facultatii de Litere.