Bani pentru investitori. Pentru tinerii investitori !

Intr-un buzunar secret al bugetului carpit pe anul 2010, guvernantii au mai gasit un milion de euro. Ce sa facem, ce sa facem ? ne-am hotarat, ajutam tinerii care vor sa-si faca o afacere ! Pana in 10.000 euro pentru fiecare tanar pana in 35 de ani care vrea sa-si deschida o afacere. In anumite conditii, pe care doritorul le va afla cand va primi acesti bani. Se naste intrebarea : ce afacere putem demara cu acesti bani ? am sa incerc sa ofer cateva idei, poate, cine stie, vreun tanar cu spirit de initiativa va reusi sa obtina acesti bani …

  1. dulceata si gem obtinute din vechile retete ale bunicii ! totul facut manual, pe un

aragaz si intr-o cratita cat mai mare . Un adolescent american a pornit o astfel de afarcere la 14 ani, la 16 ani a renuntat la scoala, oricum, acolo nu invata asa ceva, acum este multimilionar. Etichetele pot fi scrise si de mana. Borcane cu capac filetat gasiti in orice piata! o problema ar fi cu fructele, ca-s cam scumpe, dar ce nu poate face omul cu cateva mii de euro?

  1. ochelari de protectie pentru caini ! de diferite forme si culori, cu rama si lentila din

plastic. Cainii sunt jucausi si ii pot sparge, asa ca, un plastic incasabil ar fi foarte bun. Si, daca se mai sparg, nicio problema, se gasesc altii… Iubitori de animale sunt din belsug, cand scot catelul in parc, pentru protectie, o pereche de ochelari de soare este ideala. Daca nu ma credeti, aflati ca, doi frati, americani de origine italiana, au pus pe picioare o astfel de afacere si, bineinteles, sunt milionari ! pentru diversificare puteti incerca sepcute, rucsacuri sau pungi pentru excrementele cateilor….

  1. mai sus va spuneam de pungile pentru excrementele cateilor. Aflati ca si de aici

puteti scoate bani frumosi. E o treba mai murdara, dar orice iubitor de animale va prefera ca altcineva sa-i curete peluza ! si, cum sunt atatia caini comunitari, poate deveni o afacere rentabila cu primaria. In orasele mari, ne putem extinde si la curatarea excrementelor de porumbei !

  1. Va spune ceva iadesul? Cum, nu stiti? Este osul de la pieptul de pui, in forma

literei V, care se rupe de doua persoane in timp ce sunt puse niste dorinte. Se indeplinesc dorintele celui care ramane cu bucata mai mare din os. Dorinte avem multe, de la revenirea salariilor la normal, la preturi mai mici, concedii pentru toata lumea, pensii decente si, multe, multe altele. Asa ca, o mica fabricuta de iades din plastic casant ar fi o ideea buna. Si sa le puneti in punga, cate 2, 3, 4 …cat mai multe, in special pentru bugetari si pensionari, ca au mai multe dorinte de indeplinit…

  1. pentru ca se apropie iarna si lemnele sunt scumpe, ca si gazele de altfel, eventual

gigacaloria, va recomand un atelier de confectionare de perne ce pot fi incalzite in cuptorul cu microunde. Este foarte simplu, o bucata de panza cusuta la capete si umpluta cu … boabe de porumb. Se introduce in cuptorul cu microunde, se incalzeste bine, apoi se baga sub plapuma. Inlocuieste perfect sticla cu apa fierbinte. Tine caldura mai mult si nu-i nici pericol de spargere!

  1. o idee un pic mai grea, mai ales ca trebuie sa te pricepi foarte bine la informatica:

poti vinde pixeli, in diferite culori si formate. Se gasesc firme interesate. In special cele care se ocupa cu reclama .

Idei ar mai fi, eventual puteti incerca o crescatorie de melci, pentru piata italiana si franceza si, de ce nu, pentru cunoscatori, cultura de rucola…nu este greu, ideile pot veni peste noapte. Trebuie un pic de curaj si, mai ales, ca promisiunea guvernului sa se implineasca …

 

Redactor: Bogdan Catalin