Bani pentru centrele sociale din Zimnicea

Consilierii locali zimniceni au aprobat în ședința ce s-a desfășurat săptămâna trecută proiectul de hotărâre ce vizeza finanțarea în procent de 50% a cuantumului total al cheltuielilor de funcționare ale Centrului de zi pentru copii și ale Centrului de recuperare și consiliere pentru copiii cu dizabilități din Zimnicea. Este vorba despre 49 de mii, respectiv 47, 58 de mii de lei, restul sumei fiind asigurată de Consiliul Județean Teleorman.

Cu o capacitate de 50 de copii, noul centru de recuperare din Zimnicea  ofera servicii specializate de consiliere psihologica, logopedie si recuperare fizica.

Prin înfiinţarea acestui aşezământ social s-a dorit venirea în sprijinul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din oraşul Zimnicea, care pana acum erau nevoiţi să se deplaseze pentru şedinte de recuperare şi tratament la Alexandria.

Tot pentru sprijinirea copiilor cu probleme, in Zimnicea functioneaza si un centru de zi unde un numar de 10 minori se hranesc si isi fac temele in intervalul orar 07.00 -16.00.

Personalul  centrului verifică permanent situația școlare a fiecărui copil în parte, aceștia fiind ajutați la efectuarea temelor și înțelegerea lecțiilor.

Centrul de zi asigură asistentă medicală, educație sanitară și obținerea drepturilor de inscriere la un medic de familie .