Bani mai multi pentru laboratoarele medicale din Teleorman

Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a suplimentat cu o sumă totală de aproximativ 88.000 de lei bugetul alocat iniţial în trimestrul IV din 2010 laboratoarelor medicale aflate în relaţii contractuale cu această instituţie.

Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat pentru AGERPRES, luni, că repartizarea de fonduri din rezerva instituţiei este o măsură normală în condiţiile în care în sezonul rece, în general, consumul de servicii medicale creşte.

De asemenea, pentru trimestrul IV s-a mai alocat suma de aproape 4.790 de lei la cinci laboratoare incluse în Programul Naţional de Diabet Zaharat – dozare hemoglobină glicozilată.

Potrivit sursei citate, cele 12 laboratoare medicale din judeţ au avut alocate pentru servicii paraclinice, prin bugetul acestui an, peste 1.255.000 de lei. Totusi, de-a lungul perioadei care a trecut din 2010 la majoritatea laboratoarelor din Teleorman asiguratii sistemului sanitar au beneficiat de analize doar in primele zile ale lunii, in limita plafonului existent.