Autoritatile romane si cele bulgare colaboreaza impotriva criminalitatii din zona navala

In perioada 20.09-21.09, in zona Zimnicea – Svistov, politistii romani si bulgari au desfasurat o actiune comuna pentru prevenirea si combaterea criminalitatii din zona navala.

Actiunea a constat in organizarea de echpe mixte romano – bulgare si efectuarea de patrule comune atat pe apa cat si pe uscat.

La eveniment au participat politisti din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Teleorman, reprezentanti ai Politiei Transporturi Navale Zimnicea si Turnu Magurele, precum si reprezentanti ai Capitaniei Zonale Giurgiu, Oficiului de Capitanie Zimnicea si ai Autoritatii Nationale a Vamilor, iar din partea vecinilor bulgari au fost pezenti reprezentanti ai Politiei de Frontinera.

Prin acesta actiune autoritatile de pe amblele teritorii doresc prevenirea si combaterea traficului si contrabandei cu produse petroliere, tigari si alte produse accizabile, combaterea braconajului piscicol, dar si realizarea unui parteneriat romano – bulgar pentru a-si uni fortele in continua lupta impotria criminalitatii transfontaliere, in perspectiva aderarii celor doua  state in spatiul Schengen.

 

 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.