Astazi, Liviu Vasilica ar fi implinit 61 de ani

Astăzi – 2 iulie 2011 – Liviu Vasilică ar fi împlinit 61 de ani.
Considerat „Regele neîncoronat al folclorului teleormănean”, Liviu Vasilică a fost şi rămâne cel care a readus în actualitate portul şi cântecul autentic al rapsozilor teleormăneni de odinioară.

„În satul meu natal, am cunoscut în copilărie lăutari vestiţi, care cântau cum cânt eu acum, cu voce de piept, tare, strigat. Maniera mea de interpretare nu-i deloc personală, aşa se cânta la noi odată… Pentru mine folclorul e dambla, nu pasiune. Damblaua, zicem noi, este o iubire acaparatoare, care la un moment dat pare să iasă din sfera explicabilului.”, spunea regretatul interpret Liviu Vasilică.

„A fost denumit <Ultimul Haiduc> deoarece s-a crezut că această minunată poveste a folclorului teleormănean se va sfârşi o dată cu dispariţia sa. Dar noi, cei care ducem mai departe cântecul lui nu ne vom opri niciodată, chiar dacă am fost greu încercaţi de cei care au vrut să ne stopeze. Nu trebuie să uităm şi nu avem voie să uităm ceea ce a fost şi luptăm să păstrăm o amintire vie a lui Liviu Vasilică în sufletele oamenilor care l-au respectat, iubit şi apreciat.

Îmi este foarte greu să vorbesc despre Liviu Vasilică pentru că ştiu că nu se va mai întoarce niciodată şi, cu lacrimi în ochi, vă spun şi sper că el cântă acum Lui Dumnezeu şi îngerilor, iar noi am rămas aici pe Pământ să vă cântăm vouă amintindu-vă de o legendă a folclorului românesc.”, scrie pe site-ul ansamblului  fiul artistului, Florin Vasilică.