Astazi este Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor . In Teleorman, de la inceputul anului, au fost inregistrate doar 25 de astfel de cazuri

Violenta impotriva femeilor are o larga raspandire si, de multe ori, efecte pe termen lung asupra victimelor. Efectele pot fi atat fizice cat si psihologice, si pot avea impact nu doar direct asupra victimei ci si asupra copiilor care au fost martori la violenta parentala.

De teama, rusine sau chiar din convingerea ca merita ceea ce li se intampla, numeroase femei tolereaza violenta partenerilor de viata. Desi studiile au ajuns la concluzia ca saracia si lipsa de educatie sunt principalii factori care duc la aparitia violentei in familie, aceleasi studii demonstreaza faptul ca violenta este prezenta si la „case mai mari”. Femei educate, cu o situatie materiala satisfacatoare, accepta, din diferite motive, sa traiasca alaturi de parteneri cruzi si violenti.

In Teleorman, in peroada ianuarie-octombrie 2011, la Inspectoratul Judetean de Politie a fost inregistrat un numar relativ mic de astfel de cazuri – 25 de fapte de violanta, dintre care 20 de violenta psihologica – insulta, calomnie sau amenintare, 3 agresiuni fizice si 2 fapte de violenta prin neglijare, privarea de resurse sau alungare de la domiciliu. Trebuie totusi subliniat faptul ca,  desi victimele nu ii reclama pe agresori, nu inseamna ca acestia nu exista.

Violenta domestica este o problema de sanatate publica si comunitara, o problema majora in ceea ce priveste sanatatea si drepturile omului, inscriindu-se in sfera larga a criminalitatii.