APM: Construirea hidrocentralei de la lslaz nu poate fi împiedicată de protejarea unor specii de păsări

Construirea hidrocentralei de la lslaz nu poate fi împiedicată de protejarea unor specii de păsări potrivit unei decizii a Agenţiei pentru Protecţia Mediului, anunţă Agentia de stiri NewsIn, citata de Romania Libera.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Teleorman, Gheorghe Şerban, a declarat, marţi, că protejarea pescăruşului albastru şi a păsării ogorului nu pune în pericol construirea hidrocentralei de la Islaz, comentând astfel declaraţia directorului general al Hidroelectrica, Mihai David.

Compania Hidroelectrica a anunţat, marţi că proiectul pentru construcţia hidrocentralei de la Islaz, pe Olt, cu o putere de 28 MW este blocat de două specii de păsări descoperite în zona respectivă şi că speră să primească anul viitor Acordul de Mediu.

Directorul APM Teleorman susţine, însă, că investiţia nu poate fi blocată de protejarea acestor specii de păsări, ci sunt necesare măsuri de protejare.

„Nu este o chestiune care să interzică definitiv o asemenea investiţie în zonă. Dimpotrivă, cu nişte măsuri de protejare bine monitorizate, se pot face investiţii în zonă”, a declarat Gheorghe Şerban.