Alocatiile complementare se vor acorda doar familiilor care au venituri mai mici de 370 de lei pe membru

Daca pana la sfarsitul lunii decembrie 2010 beneficiau de alocatie complementara sau monoparentala, familiile al caror venit pe membru era de maxim 476 de lei, adica aproximativ 700 de familii de zimmincei, mai nou, datorită prevederilor unei noi legi apărută la sfârşitul anului 2010, vor primi doar cele care au cel mult 370 de lei pe membru.

Dosarele pentru alocatiile de sustinere a familiei trebuie reactualizate si depuse la sediul Primariei Ziminicea pana pe 25 ianuarie.

Valoarea alocatiei va fi de câte 30 de lei pentru fiecare copil dacă venitul pe membru de familie nu depăşeşte 200 de lei, şi de 25 de lei dacă venitul ajunge până la 370 de lei. Totodată, în cazul familiilor monoparentale, alocaţia lunară va fi de 50 de lei pentru fiecare copil aflat în întreţinere dacă venitul net pe membru de familie este de maxim 200 de lei pe lună, şi de 45 de lei pe copil dacă venitul este cuprins între 201 şi 370 de lei.

La stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă indemnizaţiile pentru susţinerea familiei se iau în considerare toate veniturile realizate de membrii familiei în luna anterioară depunerii cererii. InfoTeleorman