Ajutor de urgenţă de la Consiliul Judeţean Teleorman pentru municipalitatea din Turnu Măgurele

Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat, vineri, într-o şedinţă ordinară, alocarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 1,5 milioane de lei pentru municipalitatea din Turnu Măgurele, în vederea achitării unor facturi restante privind asigurarea căldurii în unităţi de învăţământ şi instituţii sociale.

„Am primit o solicitare a primarului municipiului Turnu Măgurele şi, pe baza prevederilor legale, am propus CJ să sprijinim edilii de aici pentru se putea furniza în continuare agentul termic”, a declarat preşedintele CJ, Liviu Dragnea.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, acesta a precizat că, „deşi fondurile CJ s-au diminuat mult în 2011, pentru astfel de situaţii deosebite se va interveni în interesul cetăţenilor cu bani din bugetul propriu, inclusiv la Alexandria, dacă va fi cazul”.

„În loc să facem cu aceşti bani, de pildă, drumuri judeţene, acoperim astfel o politică dezastruoasă a Guvernului, pentru că uitaţi în ce hal au fost aduse primăriile din România”, a susţinut Liviu Dragnea. În şedinţa de vineri a CJ a fost aprobat bugetul propriu pe anul 2011, în sumă totală de circa 288,8 milioane de lei, din care cheltuielile la secţiunea de funcţionare acoperă 31,49%, iar la cea de dezvoltare – 68,51%. Din lista obiectivelor de investiţii propuse a fi realizate din bugetul CJ, aproape 88% reprezintă banii alocaţi continuării lucrărilor începute. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli, numărul de personal şi fondul salariilor de bază pe anul 2011 ale celor 13 instituţii şi servicii publice de sub autoritatea CJ.

Printre acestea se află Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandria, Biblioteca Judeţeană Marin Preda, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Muzeul Judeţean, Camera Agricolă Teleorman sau Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale. AGERPRES