Aglomeratie in Portul Zimnicea. Zeci de tiruri asteapta sa treaca granita spre Bulgaria

In jur de 120 de tiruri astepta sa treaca granite catre Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei cu Bacul de la Zimnicea.

Autoritatile bulgare au luat masura restricţionarii traficului pentru autovehiculele cu un tonaj mai mare de 10 tone, pentru ambele benzi de circulaţie pe podul “Prieteniei” Ruse – Giurgiu din cauza ca au fost afectate covorul asfaltic şi structura fundaţiei de fier-beton .

Inca de ieri s-au format cozi  in portul Zimnicea, soferii asteptand ore intregi sa treaca granita catre Bulgaria.

Administratorii Bacului din Portul Zimnicea au luat masura intensificarii curselor.  Daca noaptea trecuta nu au fost efectuate treceri catre Bulgaria, de astazi cursele se fac in mod continuu, urmand sa mai fie adus un Bac, preconizandu-se ca acesta va intra in functiune cel tarziu joi.

Se fac treceri spre Portul Bulgaresc, actualul bac putand fi incarcat cu maxim 5 tiruri, iar de pe partea vecina, bacul bulgaresc aduce maxim 3 tiruri.

Pana la reluarea traficului pe „Podul Prieteniei” dintre Giurgiu si Ruse, autocamioanele sunt redirectionate către toate celelalte Punctele de Trecere a Frontierei de la graniţa cu Bulgaria:

Vama Veche  si Negru Vodă – din jud. Constanţa

Zimnicea  si  Turnu Măgurele – din  jud. Teleorman

Calafat si Bechet – jud. Dolj