3 ani de la aparitia ziarului Zimidava

Ziarul  local al orasului Zimnicea – “Zimidava”,  a impinit 3 ani de la prima aparitie.  Acesta  este editat cu sprijinul Primariei Zimnicea si este singura publicatie locala dedicata evenimentelor din  cel mai sudic punct al tarii.

Ziarul „Zimidava” este format din şase pagini care oferă cititorilor o gamă variată de informaţii, începând cu ştiri legate de instituţiile publice şi terminând cu lecţii de istorie.

Colaboratorii publicatiei sunt voluntari, printre  care profesori, elevi sau reprezentanti ai politiei nationale si comunitare, care aduc la cunostinta zimnicenilor evenimentele  petrecute  in oras.  In ziar au aparut si poezii sau lucrari ale elevilor din scolile zimnicene, publicatia devenind astfel si o sursa de promovare a micilor talente.

Tirajul, deloc de neglijat, este de o mie de exemplare.  Acestea sunt impartite in fiecare luna institutiilor publice si cetatenilor  din oras. Fiecare exemplar al publicatiei Zimidava  ajunge  intr-o arhiva bine pastrata la Biblioteca Miron Radu Paraschivescu  unde , dupa cum spun redactorii ziarului, “publicatia va deveni o sursa de informare pentru  cei care vor  cerceta  in viitor viata orasului Zimnicea”.

Dealungul timpului, in Zimnicea au mai fost publicate ziare locale.  In urma cu 113 ani a aparut pentru prima data  ziarul  “Zimnicea”, apoi “Liga Culturala”, “Zeugma” sau “Orizonturi”.  In ultimii 20 de ani au fost editate  ziarele “Paine pentru suflet” – publicatie religioasa a preotului Vulcanescu  Grigore, “Curierul Primariei Zimnicea” aparut in perioada 2003-2004, dar si publicatiile institutiilor scolare din oras – “Realitatea elevilor” – redactat de profesori si elevi  ai scolii Miron Radu Paraschivescu,  ”Universul copilariei”- ziar publicat de Scoala Nr. 2 sau “Sapte zile in Scoala 3”.