2.163 de zimniceni asteapta produsele alimentare de la UE

Ajutoarele de la Uniunea Europeana vor ajunge cu intaziere in casele celor  2.163 de beneficiari zimniceni.  Desi ajunse in urma cu doua saptamani la Zimnicea,  alimentele din partea UE sunt incomplete. Asa ca autoritatile locale au decis sa mai astepte cateva zile, si avand experienta anilor trecuti, sa evite punerea beneficiarilor in situatia de a astepta ore in sir la rand pentru ridicare produselor.

Cosul cu alimente cuprinde in acest an 9 categorii de produse, fiecare beneficiar urmand sa primeasca 18 kg faina, 10 kg malai, 500 g paste fainoase, 800 g rosii in suc propriu, 800 g zacusca, 250 g miere, 1,2 kg conserve din carne de porc si 3 kilograme zahar.

In Zimnicea beneficiaza de ajutoare alimentare 2.163 de persoane, acestea facand parete din urmatoarele categorii: pensionarii cu pensii cumulate până la 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

Daca cele doua categorii de produse nu vor ajunge pana saptamana viitoare, autoritatile zimnicene sunt decise sa inceapa distribuirea alimentelor,  fiind de parere ca plata chiriei depozitului nu reprezinta rezolvarea problemei, generand cheltuile in plus din bugetul orasului.