20% dintre elevii teleormaneni au obtinut note mai mici de 5 la Evaluarea Nationala

Luni au fost afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale ce s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie 2011.

O statistica realizata de Inspectoratul Scolar Teleorman arata ca din totalul celor 4.053 de absolventi de gimnaziului, un numar de 76 de elevi nu au reusit sa obtina note mai mari de 1,99, alti 170 au fost notati cu 2.99, iar 1.518 (20%) au avut rezultate mai mici 5.

Judetul nostru se mandreste insa cu elevii care nu au uitat ca “cine are carte are parte”, 76 de elevi teleormaneni fiind punctati cu nota 10.

In orasul Zimnicea, cel mai bun rezultat in cadrul Evaluarii Nationale l-a obtinut eleva Scolii Nr 3 – Parus Stefania care a fost notata cu 10 la ambele lucrari. Institutia in care eleva a invatat se mai mandreste si cu alti elevi care au obtinut note de 10 – Ionescu Lavinia, Parghie Florentina si Fartalnicu Diana Alexandra, primind note de 10 la matematica.

Note mari au mai obtinut si elevii scolilor Miron Radu Paraschivescu – Aparaschivei Veronica (10 Lb. romana), Ciobanu Alexandru (10 Matematica),dar si absolventii Scolii Nr. 2 – Vasilica Alexandra (9,90 matematica) si Belinas Mihaela (9,65 Matematica).

Media generală obţinută la Evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetică între media generală la Evaluarea naţională şi media generala de absolvire a claselor V-VIII.

 

Lizeta Oprea